Velikonoční menu Brno 2023
K Velikonocům neodmyslitelně patří také dobré jídlo. Kromě tradičního beránka a vajíček si můžete dopřát také delikátní oběd nebo večeři ve vybraných brněnských restauracích. Vyberte si z letošní boháté nabídky a ochutnejte křepelku, telecí, jehněčí, králičí masíčko a další tradiční jarní pochoutky.
Velikonoční nabídka v restauraci Colatransport
Krém z medvědího česneku, zastřené vejce, máslové krutonky – 50,-Kč
Husí créme brulée, cibulová marmeláda, rozpečený chléb – 100,-Kč
Králičí stehýnko špikované slaninou, papardelle s jemnou dijonskou omáčkou, medvědím česnekem a sýrem gran moravia – 169,-Kč
Pečené kachní stehýnko, bramborové lokše plněné listovým špenátem – 169,-Kč
Telecí řízečky, bramborový salát s ředkvičkami, kapary a medvědím česnekem 209,-Kč
Telecí tomahawk steak, hráškové pyré, domácí bramborové krokety – 299,-Kč
Telecí játra na grilu, gratinovaný smetanový brambor, listový salátek – 169,-Kč
Kachní prso sous – vide, teplý salátek z červené a zelené čočky, fava fazolí se šalotkou a balsamicem – 219,-Kč
Jehněčí hřebínek, medvědí česnek, šťouchaný brambor s créme freiche – 259,-Kč
Jehněčí svíčková na grilu, salát quinoa s glazovanou mrkví, baby špenátem a vlašskými ořechy – 289,-Kč
2ks Nadívané křepelky s velikonoční nádivkou, pečené grenaille na mořské soli, jalovcový dip – 249,-Kč
Red velvet dort – 59,-Kč
Velikonoce v restauraci Valoria
Polévka
Krém z medvědího česneku,
slaninový prach, mléčná pěna (7)
139,- Kč
Hlavní chod
Jehněčí hřbet, kroketa z jehněčího konfitu,
pyré z medvědího česneku,
bramborovo – tvarohové knedlíky (1, 3, 7, 9)
650,- Kč
Dezert
Velikonoční vejce
169,- Kč
Butchers “Happy Easter” menu
VITELLO TONNATO
filírované plátky telecí svíčkové s tuňákovým dipem z ančoviček a kapar s citrónem
PEA SOUP WITH COCONUT MILK & THAI FLAVORS
jemná hrášková polévka s kokosovým mlékem a wasabi
BRAISED LAMB SHANKS
pečené jehněčí kolínko na rozmarýnu a jarní zelenince, bramborové pyré
CHICKEN SUPREME WITH CAULIFLOWER PUREÉ
grilované kuřecí supreme s květákovým pyré s restovaným hráškem na slanině s mátou
CHEESECAKE CHOCOLATE
čokoládový cheesecake na kakaovém biskvitu s višňovým pyré, domácí šlehačka
VELIKONOČNÍ MENU V Maximus resort na přehradě
kdy: 28. 3. – 2. 4. 2023
PŘEDKRM
vejceGrilovaný kozí sýr, karotkový dip, salát z polníčku, tomatové pesto
POLÉVKA
Králičí kaldoun, kořenová zelenina, křepelčí vejce, králičí konfit
HLAVNÍ CHOD
A) Roláda z mladého kůzlete plněná uzenou šunkou, mladým špenátem, kopřivová omeleta, kukuřičné pyré
NEBO
B) Baby kuřátko nadívané bylinkovou nádivkou, višňová omáčka, polenta
DEZERT
Mrkvový dortík
CENA MENU
A) 560 Kč/osoba
B) 694 Kč/osoba
Menu podáváme vždy od 17.00 do 22.30 h.
Degustační velikonoční menu u Kohouta na víně
CHLÉB
vaječná pomazánka
><
TELE
tatarák s řeřichou
><
VEPŘ
křen, jablko, zelené rajče
><
CONSOMMÉ
penízovka, cibule, celer
><
AMUR
čočka, špenát, jogurt
><
MEZICHOD
><
JEHNĚ
česnek, hrášek, jus
><
ŘEPA
lískové ořechy, jogurt, kakao
><
BERÁNEK
pěna z vaječného koňaku
________________________
CENA MENU
1.295,-
CENA MENU S VÍNEM
1.700-1.900,-
dle aktuální nabídky naší vinné knihovny
VELIKONOČNÍ DEGUSTAČNÍ MENU – varianta B (zkrácená)
CHLÉB
vaječná pomazánka
><
TELE
tatarák s řeřichou
><
PSTRUH
pastrami, lučina, jarní cibulka
><
CONSOMMÉ
penízovka, cibule, celer
><
JEHNĚ
česnek, hrášek, jus
><
MRKEV
ricotta, ganache, čokoláda
><
BERÁNEK
pěna z vaječného koňaku
________________________
CENA MENU
945,-
CENA MENU S VÍNEM
1.150-1.350,-
dle aktuální nabídky naší vinné knihovny
Nezapomeňte na rezervaci.
Dobrou chuť!