Mendelovo fórum slavilo úspěch

  • Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) představila nový cyklus panelových diskuzí s odborníky s názvem Mendelovo fórum. Cílem fóra je zpřístupňovat odborné veřejnosti, podnikatelům, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji.

    Prvního fóra Jak podnikat na jižní Moravě se účastnilo více jak 30 společností z Jihomoravského kraje.

    „Mendelovo fórum je velmi zajímavým počinem,“ hodnotí první fórum Václav Sochor, novinář a též moderátor prvního Mendelova fóra. „Hned na prvním fóru se pořadatelům podařilo přivést dohromady spektrum hostů ochotných otevřeně promluvit na dané téma a především poskytnout různé úhly pohledu,“ dodává Sochor.

    První fórum nabídlo možnost osobního setkání s odborníky, kteří se problematikou podnikání zabývají dnes a denně. Principy firemní komunikace představil Radek Vítek z Ogilvy PR. „Povědomí o PR se v čase proměnilo a dnes už začínají PR realizovat i střední a menší firmy, setkáváme se s tím, že však dělají často velmi základní chyby, které mají negativní vliv na jejich podnikání,“ zdůraznil ve svém vystoupení Vítek.

    Regionální specifika přiblížila Pavla Střechová, ředitelka brněnské agentury Bílý Medvěd, aktuální situaci a doporučení z oblasti personalistiky přinesl Luboš Rejchrt, prezident Asociace poskytovatelů personálních služeb, a se svým příspěvkem se představil i ředitel Jihomoravského inovačního centra Jiří Hudeček.

    „Cílem Mendelova fóra je zpřístupňovat podnikatelům, vedoucím pracovníkům společností všech velikostí, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji,“ uvedla prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka fakulty. Účastníci fóra získávají možnost setkat se osobně se zástupci institucí a firem, kteří se dané problematice věnují a jsou schopni zodpovědět jejich dotazy. „Smyslem je vytvořit ucelený a komplexní přístup k dané problematice z různých úhlů,“ dodává Stávková.

    „V kombinaci se studentským auditoriem a akademickou půdou jde o potenciálně vysoce životaschopný projekt, který by se mělo dařit i nadále naplňovat. Témata připravovaná pro další fóra jsou toho příslibem,“ dodává Sochor. Právě o výběru příštího tématu fóra nyní rozhodují zástupci firem i studenti na facebookových stránkách fóra. Video záznam v HD kvalitě

    Hosté Mendelova fóra:

  • Václav Sochor – moderátor, novinář

    Moderátor na Rádiu Česko a na Radiožurnálu. Od roku 1996 pracoval jako moderátor a redaktor v BBC, dále jako šéfredaktor dvouměsíčníku TravelFocus, mezi lety 2007 a 2009 šéfredaktorem Strategie (B2B týdeník o reklamě, marketingu a médiích). Mimo mnohého dalšího je programovým ředitelem mezinárodního reklamního festivalu PIAF.

  • Radek Vítek – managing director Ogilvy PR

    Radek Vítek působí v oboru Public Relations od roku 1992, kdy začal pracovat v jedné z prvních PR agentur na českém trhu, PRAGMA Communications. Poté byl zodpovědný za lobbistické a Public Affairs aktivity v CEC Government Relations. Vedl také tým korporátní komunikace a Public Affairs v agentuře Interel. V letech 1998–2007 byl ředitelem české pobočky mezinárodní PR sítě GCI Group. V Ogilvy PR pracuje od roku 2007 a je zde zodpovědný za strategické plánování, seniorní poradenství a řízení vztahů s klíčovými klienty – zejména v oblasti korporátní komunikace. Radek Vítek je od roku 2000 členem Výkonného výboru Asociace PR agentur (APRA), kde má na starosti oblast vzdělávání včetně projektů Akademie PR, LSPR nebo PR Forum, kde také pravidelně přednáší.

  • Pavla Střechová – ředitelka Bílý Medvěd Public Relations, s.r.o.

    Před pádem železné opony pracovala jako umělec na „volné noze“, po něm již jako Bílý medvěd – hudební studio, reklamní agentura a v době vzniku APRA, PR agentura.

    Bílý Medvěd Public Relations, s.r.o. – agentura poskytující od roku 1996 komplexní služby v oblasti Public Relations, zejména pak v Media Relations a Special Events. Bílý Medvěd Public Relations je jediným členem profesní organizace APRA sídlícím mimo Prahu. Klienty agentury jsou jak lokální tak i nadnárodní společnosti.

  • Luboš Rejchrt – prezident Asociace poskytovatelů personálních služeb

    Luboš Rejchrt studoval VŠE v Praze a v oboru personalistiky začal pracovat v roce 1995. V tomto roce jej oslovili spolužáci z vysoké školy, aby s nimi pracoval ve společnosti Nicwell. Z této firmy, která se specializovala na Executive Search, po 5 letech přešel na pozici personálního ředitele do J&T Banky. V roce 2003 pak nastoupil do společnosti Grafton Recruitment, kde v současnosti působí na pozici Temporary Staffing Manager pro Českou republiku. Poslední 4 roky zároveň zastává funkci Prezidenta Asociace poskytovatelů personálních služeb (APPS). Mezi jeho záliby patří sport, aktivně trávený čas s rodinou a přáteli.

  • Jiří Hudeček – ředitel Jihomoravského inovačního centra

    Jiří Hudeček je ředitelem Jihomoravského inovačního centra, stěžejní české organizace pro podporu začínajících společností (start-upy). Podnikatel a manažer s více jak 10 lety zkušeností na vedoucích pozicích pracoval pro celou řadu společností včetně GE Capital Bank, LKW Walter International a další. V současné době vede 20členný tým profesionálů pracujících v oblasti podpory a vývoje podniků na jižní Moravě (v rámci regionální inovační strategie).

    Jiří Urbánek

    Foto: archiv Mendelovy univerzity

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.