Snaha o překonání českého rekordu na PEF MENDELU

  • Překonat čtyři roky starý český rekord v objetí fakulty si dali za cíl studenti Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně (PEF) 11. 4. 2012 a zároveň tak projevit sympatie ke své fakultě. Tento rekord se sice překonat nepodařilo, obejmout fakultu však ano.

    Rekord v počtu 453 studentů objímajících společně svou školu byl ustanoven v Nové Pace, k překonání tohoto počtu studentům PEF včera ještě chybělo. Do objímání fakulty se zapojilo přesně 248 studentů PEF. Tento počet však postačil k tomu, aby objali celou budovu Q, kde PEF sídlí.

    „Naším cílem bylo vyjádřit sympatie k naší fakultě. Studujeme zde rádi, tak nás napadlo to dát touto cestou najevo,“ uvedla Veronika Čačková, vedoucí šestičlenného studentského organizačního týmu. První myšlenka zrealizovat tento projekt vznikla během studia předmětu Propagace a média (PAM). „Nechceme, aby studentské projekty zůstaly pouze na papíře,“ vysvětluje Jana Turčínková, garantka předmětu PAM. „Studenti dostávají pouze obecnější zadání semestrálních projektů a jejich konkrétní naplnění a nápady však závisí na jejich schopnostech je úspěšně realizovat,“ dodává Turčínková.

    Všem účastníkům bylo při registraci změřeno také jejich rozpětí paží. Rekord v počtu objímajících se sice nepodařilo překonat, ale byl zřejmě vytvořen rekord v nejmladším objímajícím, neboť se zapojila i jedna z vyučujících, toho času na mateřské dovolené, se svým 6týdenním dítětem. Kromě samotného objímání byl pro účastníky připraven doprovodný program složený z řady her a soutěží. Akce se setkala s velkým ohlasem. V příštím roce se studenti opět pokusí o překonání rekordu.

    Objímání PEF MENDELU v Brně 11. 4. 2012

  • Objímání se zúčastnilo 248 studentů
  • Průměrné rozpětí paží: 157,5 cm
  • Nejmenší rozpětí paží: 62 cm
  • Největší rozpětí paží: 210 cm
  • Celkově objato 384,34 m

    Jiří Urbánek

    Foto: archiv PEF MENDELU

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.