Srdce univerzitního kampusu

  • Na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno se začíná stavět „srdce“ univerzitního kampusu – Studijní a informační středisko

    V areálu VFU Brno vyroste do konce roku 2011 nové studijní centrum univerzitního kampusu.

    Projekt s názvem VFU – Studijní a informační středisko (SIS) dostal na konci srpna 2010 zelenou od MŠMT, které odsouhlasilo poskytnutí dotace v rozsahu 304 349 000 Kč, a to na realizaci stavby a prvotní vybavení a technologie. Novostavba, jejíž užitková plocha bude přes 6 900 m2, nabídne studentům moderní zázemí pro studium. V SIS se budou nacházet prostory pro ústřední knihovnu a studijní středisko, ale také třeba vyhovujícími prostory pro univerzitní archiv či depozitář muzea Kabinetu dějin veterinárního lékařství a farmacie.

    „Každý funkční univerzitní kampus by měl nabídnout studentům místo, kde se koncentrují studijní možnosti a které poskytuje vyhovující prostory pro studijní zázemí. Díky přidělené dotaci z MŠMT bude VFU Brno schopná tyto podmínky studentům univerzity zajistit už do dvou let,“ uvedl rektor VFU Brno, prof. MVDr. Vladimír Večerek CSc., MBA. „Současně, je naše univerzita pod mezinárodní kontrolou Evropské asociace veterinárních fakult a univerzit a absence takového studijního a informačního centra neodpovídala požadavkům na současné veterinární kampusy v Evropě,“ dodává rektor Večerek.

    Budovu SIS tvoří tři paralelně situované bloky, které mezi sebou vytváří dvě atria, navržená k setkávání studentů. Budova má celkem čtyři podlaží: ve 4.NP budou nacházet prostory samotného studijního střediska a centrální knihovna s přístupem k elektronickým informačním zdrojům; ve 3.NP jsou umístěny kanceláře a učebny historie a jazyků, velká učebna a také depozitář knihovny; 2.NP bude sloužit administrativnímu zázemí děkanátů všech tří fakult a jejich studijních oddělení; v 1.NP se budou nacházet dvě atria k setkávání studentů, vstupní recepce, místo k občerstvení, konferenční místnost a počítačové učebny a v 1.PP bude umístěn hlavní depozitář archivu a technické místnosti. Všechna podlaží budovy jsou koncipována pro bezbariérový přístup.

    Zhotovitelem stavby je společnost IMOS Brno. Stavba SIS byla zahájena 8. září 2010, termín pro její dokončení je 31. prosince 2011, termín ukončení projektu samotného pak 31. března 2012.

    Lucie Stejskalová, tisková mluvčí

    Vizualizace Studijního a informačního střediska VFU Brno – archiv VFU Brno

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.