Veřejné zakázky v centru pozornosti na PEF MZLU

Aktuální a velmi diskutované problematice veřejných zakázek se bude věnovat již 3. ročník mezinárodní vědecké konference s názvem „Veřejné zakázky a PPP projekty – legislativní změny a trendy v EU a dalších zemích“. Diskutovat zde budou významné osobnosti v čele s primátorem města Brna, zástupci Ministerstva pro místní rozvoj a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Konferenci pořádá ve dnech 28 – 29. 5. 2009 Ústav práva a humanitních věd Provozně ekonomické fakulty MZLU v Brně (PEF) společně s Asociací pro veřejné zakázky.

Konference bude zaměřena na legislativní změny a progresivní trendy v zadávání veřejných zakázek a při realizaci projektů Partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. „Zkratka PPP je obecně užívanou zkratkou pro Partnerství veřejného a soukromého sektoru a vychází z anglického označení Public Private Partnership,” vysvětluje JUDr. Ing. Radek Jurčík, Ph.D., garant konference. „Kvalita právní úpravy veřejných zakázek a PPP projekty má vliv na efektivnost vynakládání veřejných prostředků; proto má smysl diskutovat o změnách předmětné právní úpravy, což je smysl této konference“, dodává Jurčík.

Na konferenci se setkají nejen akademičtí pracovníci, ale i odborníci z praxe zabývající se touto problematikou. Diskutovat zde budou primátor města Brna Roman Onderka, vrchní ředitel legislativně právní sekce Ministerstva pro místní rozvoj Mgr. Jan Sixta a první náměstek předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Mgr. Kamil Rudolecký. Sekce „PPP“ zaštiťuje hejtman Jihomoravského kraje Mgr. Michal Hašek.

Výstupy konference budou předány zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, jakožto ústřednímu orgánu státní správy odpovědnému za legislativu v této oblasti k možnému využití při rozhodování o tom, jak zlepšit zadávací praxi a zpřehlednit legislativu. Více informací o pořádané konferenci je možné najít na stránkách PEF www.pef.mendelu.cz.


Ing. Jiří Urbánek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.