Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Zpět do lavic – tak jako před padesáti lety

Na Provozně ekonomické fakultě MZLU v Brně (PEF) se uskutečnilo setkání prvních absolventů této fakulty. Ti se tak vrátili do učeben, kde před 50 lety zasedli jako první studenti PEF. Ta se za tu dobu změnila k nepoznání. PEF je na své absolventy pyšná a snaží se je opět zapojit do dění na fakultě. Program pro více jak polovinu vůbec prvních absolventů PEF z roku 1964, začal ve 12 hod v přednáškové místnosti Q03, který zahájila slavnostním proslovem proděkanka Mgr. Jitka Machalová, Ph.D. Ta představila fakultu, kterou první absolventi PEF mohli jen stěží poznat. Prošla během své padesátileté existence velkou transformací. Nyní studentům nabízí všechny tři stupně vysokoškolského studia v českém i anglickém jazyce. V 90. letech bylo studium ekonomických oborů rozšířeno o informatické obory. Absolventi nacházejí uplatnění v oblasti managementu, obchodu, v evropských institucích, ve finančním sektoru, veřejné správě i v oblasti IT a projektanti informačních systémů.

Život a výuka na fakultě se v současnosti odehrává v novém pavilonu Q, který je plně klimatizován, posluchárny jsou vybaveny nejmodernější multimediální technikou a učebny nabízí přístup ke špičkovým informačním a komunikačním technologiím.

„V tomto roce fakulta slaví 50. výročí svého založení. Za tu dobu ji opustilo již více jak 10 000 úspěšných absolventů, a proto naše oslavy jsou zaměřené i na ně“, uvedla děkanka fakulty prof. Ing. Jana Stávková, CSc. „Rádi bychom absolventy opět zapojili do dění na fakultě“, doplňuje Machalová a dodává: „Pro mnohé z nich studium na PEF znamenalo významné období. Poznali zde přátele na celý život nebo se seznámili se svými partnery“. PEF pro své absolventy nyní připravuje výstavu s názvem „Moje vzpomínky na PEF“, která bude probíhat v Knihovně Jiřího Mahena na podzim toho roku. Zde budou vystaveny vzpomínkové předměty z dob studia absolventů, jejich příběhy a vzpomínky na studium.

Pro absolventy fakulta také vydává pro své absolventy i současné studenty každé dva měsíce časopis, v nejbližší době budou spuštěny zcela nové aplikace v univerzitním informačním systému, které usnadní komunikaci mezi absolventy, jejich vyhledávání a udržování kontaktu. Členství v Klubu absolventů je bezplatné a zájemci se do něj mohou zaregistrovat prostřednictvím internetu na adrese: http://www.pef.mendelu.cz/ka.


Ing. Jiří Urbánek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.