Moravský kras a Opavsko v programu EnergyRegion

  • Regiony MAS Moravský kras a MAS Opavsko se zapojily do evropského projektu EnergyRegion, zaměřeného na využití místních obnovitelných zdrojů energie v kombinaci se zdroji konvenčními, na energetickou soběstačnost regionů a energetickou efektivnost.

    Na projektu spolupracuje celkem 11 partnerů z Polska, Německa, Slovinska a České republiky. Projekt je realizován v období od října 2011 do října 2014. Projekt je financován z operačního programu Nadnárodní spolupráce ve střední Evropě.

    Hlavním cílem projektu je vyšší využití decentralizovaných a obnovitelných zdrojů energie v regionech s ohledem na ekonomickou proveditelnost a ochranu životního prostředí. S pomocí projektu ENERGYREGION bude posouzena využitelnost potenciálu místních zdrojů v kombinaci s konvenčními zdroji a potenciálem energetické efektivnosti. V každé ze zúčastněných zemí se jedná o jeden či více modelových regionů. Výstupem budou návrhy a příprava vybraných pilotních projektů s využitím přenosu technologického a inovačního know-how.

    Záštitu nad projektem převzal Ivo Polák, náměstek hejtmana JMK pro životní prostředí, zemědělství a venkov.

    Petr Revenda, finanční manažer MAS

    Zdeňka Lipovská, koordinátorka projektu ENERGYREGION za MAS Moravský kras

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.