Motýlí efekt v brněnských tramvajích aneb Pomáhat je normální

  • Od 1. 8. 2011 můžete v tramvajích v Brně opět zhlédnout plakáty, jež odkazují ke kampani Ratolesti Brno nesoucí název Motýlí efekt. Tato kampaň je realizována v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011 a je založena na myšlence, že stejně jako mávnutí křídel jednoho motýla může způsobit vichřici na druhé straně zeměkoule, je dobrovolnictví nenápadnou pomocí, jež může vést k velkým změnám a výsledkům.

    Jako před půl rokem si i nyní budou moci Brňané svou cestu tramvají ukrátit přečtením příběhu konkrétního dobrovolníka a získat tak motivaci pro vlastní zapojení se do Evropského roku dobrovolnictví 2011. Pro ty, kteří budou zvědaví, jak příběh dopadne, je jeho rozuzlení dostupné na stránkách Ratolesti Brno či na Facebooku pod heslem Motýlí efekt – projekt občanského sdružení Ratolest Brno. V měsíci srpnu bude cestující provázet příběh Honzy, který při studiu práv stihl ovlivnit život jednoho ze znevýhodněných dětí k lepšímu. „Příběhy dobrovolníků, které si budete moci přečíst, by se mohly stát i vám. Pomáhat může opravdu každý, aniž by nějak finančně přispíval či daroval věci, stačí pouze ochota a trocha času,“ přibližuje dobrovolnickou práci vedoucí Dobrovolnického centra Ratolesti Brno Mgr. Markéta Charvátová.

    Občanské sdružení Ratolest Brno prostřednictvím svých sociálních programů pomáhá znevýhodněným dětem, mladým lidem i rodinám řešit jejich nepříznivou životní situaci. Dobrovolnictví Ratolest Brno podporuje již od svého založení a skrze kampaň Motýlí efekt se snaží ukázat, jak málo je zapotřebí k řešení problémů, jež nás obklopují, a že sebemenší úsilí namířené správným směrem nepřichází nazmar. „Dobrovolnické centrum Ratolesti Brno funguje už jedenáctým rokem v rámci Sociálně aktivizačního programu SAP a je schopno díky bohatým zkušenostem, profesionálnímu týmu a spolupráci s mnoha dalšími organizacemi zprostředkovat zájemcům o dobrovolnictví informace i uplatnění v oblasti, která je jim blízká,“ dodává Mgr. Charvátová.

    Lena Mikušová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.