Novinka nakladatelství Host: Fyzické básnictví Petra Váši

  • Kniha Petra Váši Dějiny, fantazie, teorie a praxe fyzického básnictví popisuje, jak žánr fyzického básnictví vznikal a jak se vyvíjel, je jeho manifestem i učebnicí, a to nejen ve slovech a obrazech – její součástí je DVD, které zachycuje autorův příběh v řadě videí, audionahrávek a v podobě obrazových knih.

    Petr Váša (1965) se narodil v Brně, vystudoval dějiny umění. Založil hudební skupiny Z kopce (1985), Ošklid (1987) a A-Beat (1990). Po skončení jejich činnosti se věnoval především projektu fyzického básnictví (od 1991 představení a nahrávky, od 1992 kresby – vizuální básně, semináře a dílny na různých uměleckých školách a při zvláštních příležitostech). Po letech sólového vystupování založil hudební skupinu Ty Syčáci (1999), se kterou vydal řadu různorodých alb.

    Svou tvorbu prezentoval na mnoha pódiích u nás i v zahraničí, publikoval ji v různých médiích (knížky Texty, básně, poèmes physiques a Návrat Plavce Jindřicha, CD Cirkus-Chaos-Minaret a Manifesto, televizní a rozhlasové pořady, výstavy, internetové prezentace). V současnosti vystupuje sám, se Syčáky a s obnovenou skupinou Jasná páka, učí fyzické básnictví a pracuje na dalších literárních, hudebních a výtvarných projektech.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.