Poznáte, co čtou?

  • Co má společného slovenská herečka Božidara Turzonovová s veřejným ochráncem práv – ombudsmanem Pavlem Varvařovs- kým? Oba jsou mezi devíti osobnostmi, které jsme vybrali pro rozhlasovou soutěž Poznáte, co čtou?, což je volné pokračování každoroční březnové soutěže Řekni mi co čteš. Soutěž s ukázkami z knih prezentované devíti osobnostmi uvedeme od 7. do 18. listopadu ve vysílání i na internetových stránkách Českého rozhlasu Brno.

    Naši posluchači budou opět soutěžit v poznávání knih podle načtených zvukových ukázek. Tentokrát ve svých oblíbených knihách zalistovaly osobnosti, které dlouhodobě s rozhlasem spolupracují nebo jej navštívily v posledních měsících. S netradiční prosbou jsme oslovili tyto známé osobnosti: historičku Milenu Flodrovou, policejní mluvčí Denisu Kapitančíkovou, herce Miloslava Mejzlíka, hudebníka a skladatele Jiřího Pavlicu, kuchaře a restauratéra Emanuela Ridiho, herečku Božidaru Turzonovovou, zpěvačku Naďu Urbánkovou, ombudsmana Pavla Varvařovského a meteoroložku Ivanu Záluskou.

    Odpovědi budou účastníci soutěže posílat sms zprávami a každý všední den v odpoledním pořadu Rendez-vous vyhlásíme výherce. Ve hře bude celá řada pěkných knih a DVD a také poukázky na rodinné pobyty. „Určitě se našim posluchačům bude líbit krásná slovenština a přednes paní Božidary a jistě je pobaví i četba italského kuchaře Emanuela, ale všichni jsou úžasní. Zajímavý je i výběr jejich knih,“ dodává k soutěžní novince Hana Ondryášová, šéfredaktorka Českého rozhlasu Brno.

    Za spolupráci při soutěži Poznáte, co čtou? děkujeme Knihovně Jiřího Mahena v Brně a knihovnám v Jihomoravském a Zlínském kraji, především knihovnám v Babicích u Uherského Hradiště, Blansku, Boršicích u Buchlovic, Hrušovanech u Brna, Kroměříži, Kunštátě, Kyjově, Ořechově u Brna, Oslavanech, Rosicích, Slavkově, Štítné, Tišnově, Uherském Hradišti, Vsetíně, Vyškově, Zlíně a Židlochovicích.

    Alena Podlucká

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.