Slavnosti moravského uzeného a vína na hradě Veveří

Nebaví vás dlouhá zima? Vyrazte za zábavou a dobrým jídlem na Slavnosti moravského uzeného a vína na hradě Veveří

Zima je pro mnohé z nás už dlouhá a faktem je, že v tomto období se toho obvykle ani moc neděje. Zářnou výjimkou je ale jedinečný festival jídla a pití Slavnosti moravského uzeného a vína, který se letos již podesáté odehraje v prostředí hradu Veveří. Pokud jste gurmáni, kteří rádi ochutnají nejen maso, ale i kvalitní víno, pak neváhejte a vyrazte ve dnech 24. a 25. února 2024 do Brna na hrad Veveří.

 

Na co se můžete těšit?

Tento tradiční festival zve zejména na to vůbec nejlepší moravské uzené, ale v nabídce nebudou chybět ani vína od moravských vinařů, nebo volba uzenářského krále roku. Desátý ročník kromě toho slibuje velkou porci zábavy a gastro zážitků, které si užije celá rodina.

 

Doprovodný program pro malé i velké

Ve středověkých prostorách hradu Veveří na vás čeká jak dobré jídlo a pití, tak i propracovaný doprovodný program. Zúčastnit se můžete řeznické školy, kdy se naučíte, jak správně porcovat maso nebo jak zpracovat celé prase. V ceně vstupenky je také ovarová polévka a letos se můžete těšit i na jedinečný strom klobásovník, jehož plody může veřejnost sklidit.

Pro zahřátí nebudou chybět stánky se svařákem, punčem a dalšími nápoji a milovníci vína mohou zakotvit ve vinařském stanu, kde si můžete uzené spárovat s lahodnými výtvory moravských vinařů.

Samozřejmostí je i program pro malé návštěvníky. Užít si budou moci divadlo, ale také unikátní prohlídku hradeb nebo šifrovací hru s překvapením i dílničky.

 

Zima nemusí být nudná

Nechte se vytrhnout se zimní letargie a připomeňte si letní rozesmátou atmosféru festivalů a trhů, na které se již všichni jistě těšíme. Slavnosti moravského uzeného mohou zpestřit váš únorový víkend a třeba vás inspirovat i pro vaše každodenní vaření.

ZDROJ obrázku: Fotka od 1029388 z Pixabay

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.