Sonnentor představuje čerstvé jarní novinky

  • Společnost SONNENTOR zabývající se výrobou čajů, koření a dalších specialit z kontrolovaného ekologického zemědělství představuje pro nastávající jarní sezonu mimo jiné novou řadu duhových zeleninových polévek, ovocných dezertů i nový bylinkový čaj Velikonoční zajíček. Udělejte si na jaře výlet s rodinou a dětmi do Čejkovic u Hodonína a vydejte se na zážitkovou exkurzi do výroby čajů a koření v Bylinkovém ráji SONNENTOR. Společnost dbá při výrobě na šetrné zacházení s přírodou a jejími zdroji. Ruční práce, přímá spolupráce s biopěstiteli, hodnoty jako žít a nechat žít, koloběh života, vzájemná úcta a uznání, inovace a obecné blaho jsou pro SONNENTOR zásadní.

    K příležitosti svátků jara vytvořil SONNENTOR nový jarní bylinkový čaj. Čaj Velikonoční zajíček vykouzlí úsměv na tvářích malých i velkých. Již po prvním doušku ucítíte jarní lehkost a svěžest a tento nový bylinný čaj, který svádí citrónovými tóny máty a verbeny, si nenecháte jen pro sebe, ale ihned se s ním podělíte i se svými přáteli. Příjemná sladkost a vůně květin dělá tuto čajovou směs velmi harmonickou. Také díky kopřivě, malinovým listům, měsíčku, chrpě nebo slunečnici ucítíte jaro ve svých šálcích. Ať už v nálevových sáčcích nebo jako sypaný čaj… určitě zažijete jedinečné chvíle.

    SONNENTOR uvádí každoročně na trh řadu nových produktů, letos dominuje nová řada polévek a ovocných dezertů v biokvalitě.

  • Nové polévky – přírodní rozmanitost z polí a zahrad

    S překvapivými polévkovými variacemi pro blahodárný pocit tepla v břiše chutná život jednou tak barevně. Vedle zeleniny, bylinek a koření z polí a zahrad obsahují tyto čistě vegetariánská jídla bezlepkovou moučku z brambor, kukuřice nebo pohanky. S nefalšovanou chutí přírodních ingrediencí přináší tyto nízkokalorické duhové polévky zcela nové nápady vyhovující dnešním požadavkům na rychlou přípravu jídel. Nové polévky je možné dále dochutit a ozdobit také s novou směsí koření Polévková čepička.

  • Bramborová polévka s cibulí

    Klasika mezi polévkami sází na harmonickou kombinaci cibule, brambor, pastináku a mrkve. Okořeněná majoránkou a petrželkou vydává sametová bramborová polévka příjemnou vůni kuchyně našich babiček. Ještě lepší bude s opečeným špekem a krutony z tmavého chleba. Nejen vegani budou nadšení z verze s uzeným tofu či jablky.

    Tipy pro zlepšení: Selské koření na brambory, Koření na pečeni tetičky Aničky, kostky ovčího sýra, špek

  • Polentová polévka s paprikou

    Zářivě žlutá jako slunce se na vás z talíře zasměje a překvapí vás plnou chutí zralé kukuřice se špetkou sladké papriky. S kořením „Dobrá nálada“ přidá spolu s medvědím česnekem, dobromyslem, bazalkou a rozmarýnem kromě veselého vzhledu do hřejivé polévky i středomořský tón. Kapka rajčatové šťávy zase dodá svěžesti. Ideálně polévku doplní opečený špek, uzené tofu nebo ostré chorizo.

    Tipy pro zlepšení: Energie – směs květů a koření, Lájošovo gulášové koření, sušená rajčata, parmazán.

  • Rajská polévka s bazalkou

    Pozdrav ze středomoří z letní zeleninové zahrady. Okouzlí vás jemnou svěží kyselostí rajčat spolu s nasládlým pastinákem. V syté červeni svítí zelené kousky bazalky a jemné vločky pohanky. Nadchne vás báječná variace s pestem, strouhaným sýrem či parmazánem, opečenými kousky chleba, nebo rafinovaně s kuličkami z prosa a parmazánu jako přílohou.

    Tipy pro zlepšení: Italské koření, Dobrá nálada – směs květů a koření, ovčí sýr Feta, parmazán, uzené tofu

  • Bylinková polévka s mátou

    Zelené bylinky existují ve všech myslitelných chutích, barvách a formách. V bylinkové polévce plave medvědí česnek, kerblík a libeček v harmonickém souladu. Jemný mix bylinek a osvěžující máty vedle drobných polentových vloček vás okouzlí. Pokud máte dostatek času, připravte si tvarohové nočky, špecle či křupavé tyčinky. Zjemnit chuť polévky můžete kapkou smetany.

    Tipy pro zlepšení: Tabouleh – salátové koření, ovčí sýr Feta, zakysaná smetana

  • Polévka z červené řepy s pastinákem

    Purpurově rudá barva a jemná nasládlá chuť – taková je nová variace na tradiční boršč.

    Pohanková mouka se zemitou chutí červené řepy a sladkým pastinákem se spolu harmonicky snoubí. Kmín křížový se postará o potřebnou ostrost a podpoří trávení. Pokud máte rádi, dochuťte strouhaným křenem, tvarohovými nočky nebo pikantními knedlíčky s wasabi.

    Tipy pro zlepšení: Vše nejmilejší – směs květů a koření, Koření na rýži mistra Wonga, křen, čerstvé jablko, kokos

    Všechny přísady nových SONNENTOR polévek pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství a šetrným sušením uchovávají obsažené cenné látky v nejvyšší kvalitě. Recepty se inspirují lehce stravitelnou, tradiční kuchyní našich babiček. Duhové polévky připravíte zcela jednoduše po porcích převařením za pouhých sedm minut. Dle libosti můžete vylepšit například krutony, strouhaným sýrem a jinými přísadami zcela podle vlastní chuti.

  • Nové ovocné dezerty

    Inspirované sladkostí zralého ovoce doplňují tyto dva produkty řadu duhových polévek. Teplé či studené, poskytnou vám skutečně svěží ovocný zážitek. Skvěle doprovází moučníky, palačinky, mléčnou rýži a různé jiné sladké pokrmy. Nové polévky a ovocné dezerty lze zakoupit také v poznávací sadě, kde v jedné zakoupené krabičce ochutnáte celou škálu novinek.

  • Meruňka se skořicí – ovocný dezert

    Meruňky mají od nynějška sezónu po celý rok a překvapí vás spolu s vanilkou, kurkumou, skořicí a hřebíčkem jako jemný ovocný dezert. Chutná stejně dobře studený jako teplý, samotný nebo jako přeliv k nočkům a zmrzlině, jako barevná tečka k mléčné rýži, krupici či nudlím s mákem. Je plný vitamínů a lze s ním vykouzlit plno nových dezertových variací.

    Tipy pro zlepšení: Síla květů – směs květů a koření, Chai-polibek orientu, Medová srdíčka, vanilková zmrzlina, jogurt

  • Jablko s rybízem – ovocný dezert

    Skvělá ovocná svačinka, teplá či studená, jen tak samotná nebo raději s müsli, tvarohem, jogurtem nebo ke sladkým pokrmům jako palačinky, trhanec a nočky. Svěží sametová chuť čerstvých jablek, mírná kyselost černého rybízu spolu s vůní vanilky vás uchvátí. Kromě toho je tento ovocný dezert výživný a zároveň chutný.

    Tipy pro zlepšení: Síla květů – směs květů a koření, Čepička z květů, Keksy dobré nálady, mléčná rýže, müsli

    Další novinky:

  • Všechno nejmilejší – kouzelná sůl s květy

    Kombinace mořské soli, růžového pepře, jahod, plátků růží, malin, koriandru, vanilkového prášku a nebesky modré chrpy vás zavede do neuvěřitelných chuťových dálek. Sladce-kyselkavá kompozice vytvoří z obyčejného sýra, těstovin a jiných pokrmů rafinovaný zážitek. Tato sůl přetvoří také jednoduchou snídani na hru barev a chutí.

  • Nová linie čajů Chai – všechny tyto směsi jsou vytvořeny na základě klasických receptur Chai kořeněných čajů za použití kardamonu, zázvoru, skořice, hřebíčku, fenyklu nebo anýzu.

    Chai – polibek černého čaje – základem je černý čaj Assam v kombinaci s kardamonem, zázvorem, skořicí Cassia i Ceylon, hřebíčkem, fenyklem a badyánem. Navíc je obohacen rooibosem, kakaovými slupkami a květy měsíčku. Pro ty, kteří preferují kořeněný čaj bez kofeinu je ideálním řešením Chai – ohnivý Rooibos a Chai – kořeněný sen, protože jsou na bázi rooibosu a koření dle klasické receptury čajů Chai. Zatímco Chai – kořeněný sen svádí vaše chutě kakaovými slupkami a kvítky chrpy, Chai – ohnivý Rooibos navíc ještě láká ovocnou příchutí pomeranče. Pití Chai je nejen v Indii více než pití čaje. Je to rituál – vychutnat a užít si klid. Tomu také napomáhají krásné etikety s půvabnými ilustracemi, které vás zvou vychutnat si každý okamžik, relaxovat a odpočinout si.

    Ve svém pestrém sortimentu má SONNENTOR v současné době více než 700 produktů. Všechny mají jedno společné – nápaditost a ručně sklizené suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství v té nejvyšší kvalitě. Všechny produkty je možné zakoupit nyní za zvýhodněných podmínek také na e-shopu. Při nákupu nad 700 Kč je poštovné a balné zdarma.

  • Tip na výlet: Bylinkový ráj SONNENTOR – zážitková exkurze ve výrobě čajů

    Udělejte si na jaře nebo v létě výlet s rodinou a dětmi do Čejkovic u Hodonína a vydejte se na zážitkovou exkurzi do výroby čajů a koření. Průvodci vás provedou provoně¬nými sklady i výrobními prostorami, kde může¬te zhlédnout zrození nálevového čajového sáčku od výkupu bylinek z regionálních ekofarem, až po samotnou výrobu v čejkovickém provozu. V krátkém filmu se také seznámíte s prací i filo¬sofií SONNENTORU a s pěstováním bylin a koření na regionálních farmách. Bylinkový ráj je atraktivním místem pro rodinné i školní výle¬ty, firemní exkurze, akce spolků i cestovních kanceláří. Na návštěvu Bylinkového ráje je třeba se vždy předem objednat na telefonu: 702056505. Exkurze jsou organizovány pro skupinky od 10 osob ve všední dny i o víkendech. Vstupné: dospělí 40 Kč, skupiny od 20 osob 30 Kč, důchodci, studenti a ZTP 30 Kč, děti a mládež 6–15 let 20 Kč, děti do 6 let zdarma. V areálu SONNENTORU můžete ve vegetačním období navštívit také bylinkovou zahrádku, kde si můžete vy¬zkoušet své znalosti základních bylinek, které znaly již naše babičky. Ve firemní prodejně máte možnost vybrat si z širokého sortimentu biočajů, biokoření a dalších biospecialit. Čejkovická prodejna je celoročně otevřena po-pá 8-17h. V době letních prázdnin (červenec+srpen) a v předvánoční adventní době také v sobotu 10-15h.

    Nejbližší akce – Sluneční máj v SONNENTORU

  • Ve dnech 1. a 8. 5. pro Vás připravujeme Sluneční máj v SONNENTORU. Využijte volné sváteční májové dny, udělejte si výlet na jižní Moravu a navštivte Bylinkový ráj SONNENTOR. Po celý den bude možnost zajímavé exkurze ve výrobě a zpracování bylinkových čajů a překvapíme také bohatou ochutnávkou.
  • Filosofie SONNENTORu

    Ten, kdo si rád užívá přírody a zároveň dokáže ocenit její dary, ten by měl sáhnout po produktech SONNENTOR. Neboť všechny výrobky SONNENTOR podléhají přísným požadavkům kvality. Vedle vynikající kvality produktů je dbáno obzvláště na dlouhodobou ekologickou, ekonomickou a sociální produkci. Proto všechny byliny pocházejí z férového obchodování z kontrolovaného ekologického zemědělství. Ať už jde o domácí suroviny, či o speciality ze zámoří, SONNENTOR klade velký důraz na férové zacházení s výrobci a svými partnery.

  • O společnosti SONNENTOR

    Společnost SONNENTOR se od roku 1992 zabývá výrobou biočajů a biokoření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. Výchozí myšlenkou zakladatelů firmy bylo dát dohromady zemědělské biospeciality, jako jsou bylinkové čaje a koření, a pod značkou „smějícího se slunce“ je uvést na místní i mezinárodní trhy. Firma dnes vyváží přes 600 druhů produktů do více než 48 zemí celého světa. Garance kvality při výrobě čajů a koření SONNENTOR vychází z vlastního pěstování v ekologických rodinných zemědělských farmách a z velmi úzké spolupráce s místními regionálními ekozemědělci, kteří pro firmu bylinky a koření pěstují. Produkty firmy SONNENTOR zprostředkovávají tímto způsobem hodnoty, jako je původ, rodina, klid, tradice a kompetence. Vysoký podíl ruční práce u všech produktů rozvíjí regionální zaměstnanost více než 20 let také v jihomoravských Čejkovicích u Hodonína, kde český SONNENTOR působí. SONNENTOR dnes patří na evropském trhu mezi přední distributory v oblasti bylin, čajů a koření z kontrolovaného ekologického zemědělství. SONNENTOR také každoročně pořádá známé Čejkovické bylinkové slavnosti, které probíhají každoročně první neděli v září v čejkovickém areálu – letos termín vychází na 1. září<8b> 2013.

    Produkty společnosti SONNENTOR můžete zakoupit pouze v bioprodejnách, v prodejnách zdravé výživy a ve speciálních prodejnách dárkového zboží. V posledních letech začíná SONNENTOR především v krajských městech budovat síť partnerských prodejen, tzv. Shop in shop koncept. Produkty jsou v prodejnách prezentovány v origi¬nálních selských skříních, které jsou symbolem původu, tradice a lásky k ruční práci. Výhodou partnerských prodejen je zastoupení širokého sortimentu produktů SONNENTOR a odborné poradenství prodávajícího personálu. V současné době je otevřeno celkem 9 partnerských prodejen v České republice a jedna v Trnavě na Slovensku. S tradičními selskými skříněmi plnými čajů a koření od SONNENTORu se můžete setkat ve 3 prodejnách Country Life v Praze v Melantrichově ulici, v Dejvicích na Čs. Armády a v Karlíně na Sokolovské, ve Zdravíčku v Hradci Králové na třídě Karla IV, v pardubickém Naturálku na Sladkovského ulici, v českobudějovické Slunečnici na Chelčického ulici, ve zlínském Biomarketu U Zeleného stromu na Náměstí Míru, v olomoucké prodejně Přirozenou cestou na Chválkovické ulici a v Brně v prodejně Zdravý život na Lidické ulici.

    Ondřej Hampl

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.