Vánoční cirkus v pondělním Dobrém ránu s ČT

  • Dobré ráno s ČT představí v pondělí 5. 12. projekt 1. ročníku festivalu umění Vánoční cirkus, který se uskuteční v termínu Vánočních trhů na brněnském výstavišti v sobotu 10. prosince od 13 hodin.

    Vánoční cirkus je trochu netradičním festivalem, protože se uskuteční v zimě a ve stanu.

    Začneme v sobotu popoledni žánrovou akrobacií, neboť ve sledu po sobě vystoupí neuvěřitelně fantastická jiná cimbálovka Valašské peklo, jejíž zakladatelé mladí umělci Jan Bradáč a Jakub Štrunc jsou potomci nejslavnějších valašských muzikantských rodin a dělají jim čest v poutavě moderním pojetí novodobé lidové hudby. Nechť je takových víc!

    Pak dostanou šanci mladí začínající muzikanti z ostravské kapely Short Black, což je seskupení kolem teprve patnáctiletého kytaristy Aleše Matogy, kterému bravurně sekundují čtrnáctiletý bubeník Martin Hrdý a osmnáctiletá basistka Krystína Kubínová. Tato formace letos vyhrála 20. ročník Setkání kytaristů a zajistila si tak koncert na legendárním festivalu Colours of Ostrava.

    O dalších účinkujících Lence Dusilové, Ivě Bittové, Václavu Koubkovi se netřeba rozepisovat.

    Sestře Ivy Bittové Idě Kelarové jsem dělal managera a paradoxně nikdy jsem neviděl její vystoupení s kapelou Čikori. Podle všeho se máme nač těšit v té nejvyšší kvalitě koncertního výkonu.

    Václav Koubek. Básník, písničkář, herec, principál. Člověk mně milý, skromný a poctivý.

    Lenka Dusilová 😀 Nikdy se nezpronevěřila, nikdy neklesla a nikdy jsem neslyšel, že by něco od ní bylo špatné. Je mi neskutečnou ctí uvést její nový projekt premiérově v Brně právě na Vánočním cirkusu. Více sama ve vysílání….

    Festival uvítá i famózní divadelní alternu Bílé divadlo z Ostravy se svým představením o lyžařích. Kostýmy žádné!

    Nesmím zapomenout na bluegrassovou skupinu Taverna, což je podle mne úlet k specifiku české country a je mou recesí v dramaturgickém plánu akce.

    I když vlastně největším úletem bude zalomit naše umělecké rozjímání nad depresí současného světa po koncertě Ivy Bittové afterparty s leštiči desek Michaelem Burianem a Chrisem Sádlerem.

    Ještě bych osobně poprosil o podporu Ústavu sociální péče pro zrakově postižené v Brně Chrlicích. Je to bohulibý ústav, který se stará o naše kamarády, kteří mají těžká zraková postižení povětšinou v kombinaci s jinými nemocemi. Tito lidé jsou na tomto ústavu a jeho zaměstnancích naprosto životně závislí. Bohužel, v současnosti je chtějí zrušit a naše kamarády poslat pod most. Připojuji tedy petiční arch a prosím o zvážení připojení Vašich podpisů. Rozhodl jsem se, že udělám maximum, abych těmto lidem pomohl, protože i my balancujeme stále na hraně, kdy nevíme, od koho budeme potřebovat pomoci v budoucnu.

    Petr Baránek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.