Vychází Fimbul Kateřiny Hejlové

  • V nakladatelství JaS právě vychází první kniha. Jmenuje se Fimbul a napsala jí Kateřina Hejlová.
  • Fimbul
  • Kateřina Hejlová
  • Ilustrace Martin Hejl

    Zhoubná tříletá zima Fimbul zahalí Prahu a zbytek Evropy bělostným hábitem. Po slunci je veta, měsíc dávno zmizel za šedou oponou mraků. Zbyl jen mráz. V ulicích, lidských tvářích, srdcích. Mladý pár Eva a Petr, ve snaze vzkřísit lásku, která jako by zamrzala spolu s Vltavou, se vydávají do chaty v horách, kde prožili první intimní chvíle. Čím více se však propadají do moci přírody s celou její symbolikou, tím více si začínají uvědomovat, že zabloudili. Ztrácí se v čase i prostoru a jejich putování za láskou se mění v boj o přežití…

  • O autorce

    Kateřina Hejlová se narodila 29. 2. 1984 v Litoměřicích. Odmala miluje jazyky a literaturu, což se projevilo ve výběru vysoké školy – je absolventkou Literární akademie Josefa Škvoreckého v Praze. Píše od dětství a v současné době má na svém kontě i několik překladů. Z vydaných titulů připomeňme: ve sbornících povídek tvůrčí skupiny Hlava nehlava Zuby nehty (2007) – povídka Poslední metro, Tisíc jizev (2008) – povídka Trojná bohyně, Ruce vzhůru (2009) – povídka Vražda v lodní kajutě, Nahoře bez…, a dole taky (2010) – povídka Vraž ho tam a Noční můry nespí (2011) – povídky Za zrcadlem a Aqua Mala. Samostatné publikace vydala pod pseudonymem Katty Joyce – jde o knížky Angelina Jolie & Brad Pitt: Společný příběh (2009), Zabijte je všechny! (2010), Hugh Laurie: Nespokojený melancholik (2010). Překlady – Roger Zelazny: Tvorové světla a temnoty (společně s Michaelem Broncem, 2011), Allison Pearson: Myslím, že tě miluju (2011).

    Knížku distribuují společnosti: Euromedia Group, Pemic, Nakladatelský servis, Kosmas a Beta Dobrovský. Nebo si ji můžete objednat na www.epocha.cz.

    Denisa Dvořáková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.