Výzva k jednotnému postupu proti vládě

  • Hnutí za přímou demokracii se obrací na občanské iniciativy, neparlamentní politické strany a jednotlivce s výzvou k vzájemné spolupráci v nadcházejícím dramatickém období naší země.

    Vláda, jež má minimální podporu občanů, připravuje drastické změny v základních pravidlech fungování našeho státu. Tyto změny postihnou především běžné občany a jsou prováděny v zájmu velkých nadnárodních firem a nejbohatších vrstev společnosti.

    Abychom zabránili tomuto katastrofickému vývoji, jaký již probíhá v mnoha zemích kolem nás, je nutné mobilizovat co nejširší veřejnost k účinnému odporu.

    Prvním cílem je odstoupení vlády a vypsání předčasných parlamentních voleb.

    Avšak ani toto neřeší podstatu problému — svévolné jednání politiků, kterým zastupitelská demokracie umožňuje, aby jednali v přímém protikladu k zájmům a přáním občanů a čast! o také ke svým volebním programům a slibům.

    Bylo by ovšem fatálním omylem spatřovat řešení těchto problémů v nějakém návratu k autoritativním formám vlády, jaké zde byly např. před rokem 1989.

    Naším společným cílem proto musí být: Více demokracie, skutečná demokracie teď hned! Občané se musí stát skutečnými nositeli moci v naší zemi, politikové jen jejich zástupci.

    Jako první krok k prosazení tohoto cíle zahájí Hnutí za přímou demokracii na podzim tohoto roku kampaň u petičních stánků za uzákonění celostátního referenda a vypsání celostátních referend ke klíčovým reformám navrhovaným současnou vládní koalicí.

    Vyzýváme ostatní občanské iniciativy, aby se k této kampani připojily. Nabízíme možnost umístění jejich propagačních materiálů na našich petičních stolcích a prosíme o možnost umístění našich propagačních materiálů a petic na těch stolcích, které budou spravovat jiné skupiny. Vítáme i všechny další formy vzájemné spolupráce, na nichž se dohodneme. Čím širší bude naše spolupráce, tím širší bude okruh informovaných občanů a tím úměrně vzroste šance na změnu.

    Naším cílem je, abychom společně obsadili všechna velká města v zemi, a to pro alespoň jeden den v týdnu. Jen při jednotném postupu máme naději na oslovení dostatečného počtu občanů a prosazení našich společných cílů.

    Vítáme spolupráci se všemi, s nimiž se shodujeme v uznání základních humanitních a demokratických hodnot. Zásadě odmítáme jakékoliv projevy nacionalismu a rasismu a spolupráci s takto orientovanými skupinami naprosto vylučujeme.

    Vítáme a voláme po spolupráci všech demokraticky orientovaných skupin, kterým leží na srdci prospěch naší země a jejich občanů. V jednotě je síla! Ne rivalitou, ale jen společnými silami můžeme prosadit zásadní reformu našeho politického systému a přispět tak k jeho nápravě.

    Prosíme všechny zájemce o koordinovaný postup, aby nás kontaktovali na našich kontaktních adresách,

    Milan Valach

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.