Výzva k předkládání žádostí o podporu projektů

  • Místní akční skupina MAS Moravský kras dne 18. července 2011 vyhlásila v souladu se Strategickým plánem Leader Nové výzvy a nové příležitosti pro Moravský kras schváleným Ministerstvem zemědělství ČR a Státním zemědělským intervenčním fondem v rámci Programu rozvoje venkova ČR, opatření IV.I.1 Místní akční skupina a opatření IV.I.2 Realizace místní rozvojové strategie 6. výzvu pro žadatele k předkládání projektů. Výzva je vyhlášena na Fichi 2, 3, 5, 8 a 9.

  • Fiche 2

    Příležitost pro dědictví je určena na akce k ochraně kulturního dědictví a obnově místních tradic. Podpoří investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví, jako například kulturních památek, památkově významných území, kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny, včetně historických parků, historických zahrad a alejí.

  • Fiche 3

    Příležitost pro poznání je určena na vybudování rekreační infrastruktury pro malokapacitní ubytování, včetně stravování a rekreačních zařízení (koupaliště a plovárny pro veřejné využití, tomu odpovídající zázemí, hřiště, jízdárny a jiná rekreační zařízení).

  • Fiche 5

    Příležitost pro podnikání je zaměřená na podporu zakládání nových a rozvoj existujících podniků nejmenší velikosti – mikropodniků, včetně nových živností v oblasti výroby, zpracování a služeb.

  • Fiche 8

    Příležitost pro lesy je určena na podporu činností vedoucích k usměrňování návštěvnosti lesa a bezpečnosti jeho návštěvníků, v jehož rámci budou podporovány zejména výstavby, rekonstrukce a modernizace cest sloužících jako stezky pro turisty do šířky dvou metrů, cyklostezky a objekty na nich pro zajištění bezpečnosti návštěvníků, např. mostky, zábradlí, parkovací místa, odpočinková stanoviště, přístřešky, informační tabule, lesní studánky apod.

  • Fiche 9

    Příležitost pro farmáře je zaměřena na podporu investic do zemědělských staveb a technologií určených pro živočišnou výrobu (podpora se týká chovu skotu, prasat, ovcí, koz, koní, drůbeže a včel) a pro rostlinnou výrobu.

    Příjem žádostí bude probíhat od 5. do 9. září 2011 do 16 hodin. Využijte příležitost získat dotaci na rozvoj svého podnikání nebo na obnovu a rozvoj kulturního dědictví venkova! Území působnosti MAS bylo k datu vyhlášení 6. výzvy rozšířeno o obec Petrovice. V současnosti působíme na území 55 obcí v Jihomoravském a Olomouckém kraji!

    Podrobnosti o výzvě naleznete i posledním čísle novin Doma v Moravském krasu, které jsme právě vydali a samozřejmě na našich webových stránkách.

    Jozef Jančo

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.