Zrodil se Gastronaut – rozcestník dobrých chutí

  • Nakladatelství Smart Press, specializující se na vydávání výjimečných českých kuchařek, připravilo nový projekt pro všechny milovníky dobrého jídla a pití, a to na internetu. Gastronaut.cz přináší jedinečný přehled gastronomických akcí z celé České republiky.

  • Co je to Gastronaut.cz?

    Jak stojí i v záhlaví našeho portálu – Rozcestník dobrých chutí. Naši návštěvníci – „gastronauti“ – na něm najdou všechny potřebné informace, které jim pomohou orientovat se ve světě dobrého jídla a pití v České republice. Informace o připravovaných a probíhajících gastronomických akcích včetně reportáží z festivalů, slavností, trhů, degustací či kurzů vaření, články o sezonních surovinách, recepty, dobré rady a užitečné informace, odkazy na školy vaření, obchody či kavárny, časopisy o jídle či zajímavé weby, tipy na gastronomické dárky, soutěže a mnoho dalšího.

  • Co přináší Gastronaut.cz návštěvníkům?

    Gastronauti jsou všichni, kdo mají rádi dobré jídlo a pití, zajímají se o něj a chtějí se o něm dozvědět víc, svůj volný čas tráví aktivně a jezdí na různé gastronomické akce, rádi vaří, nakupují kvalitní suroviny, navštěvují dobré restaurace a sledují aktuální trendy… Právě pro ně byl portál vytvořen, aby jim usnadnil život. Přímo na hlavní stránce najdou rychlý výběr z toho nejzajímavějšího ze všech rubrik, mohou si ale i vyhledávat přímo v nich podle svých požadavků. Také se mohou přihlásit k odběru newsletteru, který jim bude každých 14 dnů vygenerován podle kritérií, jež si mohou sami nastavit. Mohou i sami přispět k obsahu webu – posláním vlastního tipu na akci, komentářem v diskusi nebo na Facebooku.

  • Co přináší Gastronaut.cz novinářům?

    Pro novináře představuje tento portál jednoduchý a efektivní způsob, jak získávat informace o akcích do kalendárií a tipů na zajímavé akce. Vybírat je přitom můžete přímo na webu, kde si pod záložkou Kalendář akcí vyfiltrujete akce podle druhu, regionu nebo data konání. Díky efektivnímu filtrování se vám zobrazí pouze ty akce, které vás skutečně zajímají.

    Dále si můžete nechat na svůj mail posílat newsletter s vybranými akcemi, opět podle Vámi zadaných kritérií. Tuto službu pro Vás budeme dále zlepšovat, abychom Vám co nejvíce usnadnili práci. Pro nastavení e-mailu klikněte v záhlaví portálu na záložku Média, kde pro vás v budoucnu budou připraveny i další materiály.

    Všechny informace jsou ověřovány přímo u pořadatelů, zaručujeme tedy vysokou míru spolehlivosti informací. V některých případech můžeme k akci poskytnout i fotografie – stačí nás kontaktovat na e-mailu pitkova@smartpress.cz.

  • Proč vlastně Gastronaut.cz vznikl?

    Na samém začátku byly naše vlastní diáře – ve všední dny zaplněné zápisky, ale ve dnech volna většinou prázdné. A přitom nám spousta zajímavých věcí utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí. A abychom o akcích mohli psát podrobněji, všechno aktualizovat a doplňovat a nádavkem přidat i spoustu článků o sezonních surovinách či receptů, vytvořili jsme portál Gastronaut.cz.

    „Zjistili jsme, že je potřeba myslet i na plánování svého volného času, protože jinak máme tendenci se trochu zanedbávat. Plánujte svůj volný čas s námi!“ dodává k tomu Martina Boledovičová, majitelka nakladatelství Smart Press, která projekt vymyslela.

  • Co připravujeme dál?

    Web budeme postupně doplňovat nejen o další akce, ale i o nové články a recepty. V září navíc vyjde tištěná verze portálu – Gastronaut diář pro rok 2012. Díky tomuto diáři budete moci nejen lépe organizovat svůj pracovní i volný čas, jak se od diáře očekává, ale také se zorientujete ve světě gastronomie a nezmeškáte mnohé zajímavé gastroudálosti.

    Andrea Pitková

  • O nakladatelství:

    Smart Press je mladé nakladatelství, které vydává méně titulů s maximální péčí, věnujeme jim velkou pozornost od vzniku až po propagační kampaň po vydání. Naše knihy jsou knihy pozitivní, motivační, knihy přinášející něco dobrého, nového. Motto našich knih je: Knihy, které vám změní život.

    Nakladatelství se zaměřuje na vydávání výjimečných českých kuchařek – Biokuchařka Hanky Zemanové byla vyhlášena Kuchařskou knihou roku 2006, úspěšný je i BioAbecedář Hanky Zemanové. Zdravé výživě je věnována také edice Jídlo jako lék, v níž vycházejí kuchařky o potravinách s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Bestsellerem se stala i jedinečná začátečnická Kuchařka pro dceru a její pokračování Vánoční kuchařka pro dceru, poslední v edici je Kuchařský zápisník pro dceru. V nakladatelství dále vyšly Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Chléb v hlavní roli Mileny Volfové a Kniha o kávě Petry Veselé.

    Na bio tematiku jsme navázali knihou Kompletní návod k vytvoření EKOZAHRADY a rodového statku Jaroslava Svobody.

    Ve spolupráci s Ivou Málkovou a organizací STOB vydáváme edici Hubneme s rozumem, která seriózně informuje o problematice hubnutí. První vydanou knihou bylo Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo, základní česká kniha o hubnutí. Na ni navázala Glykemická kuchařka – Hubneme s rozumem v praxi, která se stala bestsellerem. Novinkou edice je interaktivní kuchařka Hubneme s rozumem tvořivě. V edici dále vyšly příběhy o boji s nadváhou a o hubnutí S váhou na houpačce.

    Z beletrie jsme vydali knihy Josefa Formánka, novinkou je kniha Luby Skořepové Tajnosti herecké a historky rozverné.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.