4. Mistrovství Evropy v softtenisu

Ve dnech 18. -19. července se v Brně v areálu TJ Tatran Kohoutovice uskuteční 4. Mistrovství Evropy v softtenisu. Za účasti hráčů z šesti zemí (Maďarska, Polska, Rakouska, České republika a Nizozemí) proběhnou turnaje ve dvouhře, čtyřhře a smíšené čtyřhře.

Své tituly z loňského mistrovství v Budapešti přijedou obhajovat Dóri Pásztor, Sándor Szabó a Márton Sefcsik z Maďarska a Mara Yong z Nizozemí. Zpět dobýt své pozice budou jistě chtít i nejlepší čeští hráči: Roman Fojtík a Petr Vlk. Předseda pořádajícího Českého softtenisového svazu Lubomír Suda doufá rovněž v překvapení v podání Radima Skuliny z Havířova.

Svou první účastí na turnaji pro dospělé hráče začínají sbírat i čeští junioři Lea Szwedová, Hana Zálejská a Jiří Salamon.

Zahájení turnaje, pořádaného pod záštitou 1. náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Milana Venclíka a starosty městské části Brno – Kohoutovice Jiřího Zorníka, proběhne v pátek v devět hodin na dvorcích TJ Tatran Kohoutovice. Ještě v pátek proběhne turnaj smíšených čtyřher, v sobotu následují dvou hry a v neděli uzavřou čtyřhry. Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli po 15. hodině.

Pořadatelé zvou širokou veřejnost k povzbuzení českých hráčů, vstup je po celou dobu zdarma. Na místě bude možné si softtenis vyzkoušet, a to i s těmi nejlepšími hráči z Evropy nebo pod vedením trenéra české reprezentace Romana Fojtíka.

Turnaj je otevřený pro veřejnost, každý si může zahrát! Další informace pro návštěvníky a zájemce o účast Vám rádi podáme na tel.: 777970766 nebo e-mailu: softtenis@softtenis.cz

Softtenis už dávno není hrou s plastovou raketou a molitanovým míčem. Čeští hráči převzali pravidla Mezinárodní softtenisové federace (sídlící v Soulu v Jižní Koreji) a hrají menšími strunovými raketami a gumovými vzduchem plněnými míči.

Honza Sadílek

    PROGRAM:

    17.7.2008
    – 16:00 – 20:00 tréninky jednotlivých týmů

  • 18.7.2008
    – 9:00 slavnostní zahájení za účasti hostů
    – 10:00 – 15:00 dvouhry

  • 19.7.2008

    – 12:00 – 20:00 čtyřhry

  • 20.7.2008
    – 09:00 -16:00 smíšené čtyřhry, slavnostní zakončení

Více informací o softtenisu najdete na http://www.softtenis.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.