Běh kancelářských krys letos poprvé i v Brně

„Krysa je okouzlující stvoření, inteligentní a vtipné. Krysí lidé se rádi sdružují a mívají obvykle mnoho přátel a známých . . . „

Běh kancelářských krys
, nad kterým převzal záštitu primátor statutárního města Brna PhDr. Richard Svoboda a Obchodní a hospodářské komora Brno, se letos uskuteční poprvé i v Brně a to 23.9.2006.

Běh kancelářských krys je projekt sportovně-společenské akce, kde v přátelském duchu měří síly zástupci jednotlivých firem a institucí, bez ohledu na to zda veřejných či soukromých. 1. ročník této akce proběhl v Praze roku 2004 za nebývalého zájmu přihlášených, veřejnosti i médií. Tím byla pražskou agenturou Exupery založena tradice závodu, který se koná každoročně, přibližně ve stejném podzimním termínu. Po dvou úspěšných ročnících se běh rozšiřuje též do dalších měst a to do Brna a Ostravy.

Název závodu dává tušit, že více než o fyzické výkony se jedná o neformální setkání a odreagování účastníků a také o pobavení diváků. Závodníci totiž absolvují trať ve svém tradičním pracovním oděvu, tedy muži ve společenském obleku (sako, kravata) a ženy ve slušivém společenském kostýmku. Povolena je jediná výjimka – sportovní obuv. Dalšími nezbytnými rekvizitami jsou mobilní telefon v jedné ruce a složka se spisy v druhé. Start i cíl závodů je situován do centra Brna, kde na pódiu moderátor řídí průběh závodů a soutěží a má také právo volat na mobily závodníků, aby zjistil jejich aktuální polohu a fyzickou kondici.

Závod probíhá v kategoriích muži, ženy, a smíšená štafeta, která vykazuje všechny znaky kvalitního teambuildingu. V přestávkách mezi jednotlivými běhy probíhají velmi populární doprovodné soutěže, např. hod šanonem.

Mediálními partnery brněnského běhu jsou Český rozhlas Brno, Rádio Kiss Hády a časopis Brno Business.

Více najdete na www.behkancelarskychkrys.cz

Kontakt:
Kookaburra Production,
brno@behkancelarskychkrys.cz

2 thoughts on “Běh kancelářských krys letos poprvé i v Brně

  1. No a kdo si myslí, že není krysa, nebo se mu nechce platit to nehorázné startovné, a pořád si myslí, že jeho tělo ještě nepatří do starého železa, tak se může za startovné 30Kč zůčastnit půltriatlonu Rezavý Mužíček, který bude odstartován 17.6.2006 v 10:00 v Jedovnicích u rybníka Olšovce. http://www.jpbase.cz/pozvanka06.doc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.