Běh Lužánkami po dvaašedesáté

V městském parku Brno-Lužánky za jarního deštivého počasí proběhl v sobotu dopoledne 24. března 2007 dvaašedesátý ročník Běhu Lužánkami ČPP. Akci pořádala Agentura Walter ve spolupráci s atletickým klubem TRACK&FIELD Brno.Na startu byly k vidění kvalitní výkony českých, polských, slovenských a ruských reprezentantů. Atleti si mohli spolu změřit síly celkem ve dvanácti kategoriích. Nejprestižnější závod na 8000 m vyhrál polský reprezentant Jakub Burchart v novém traťovém rekordu mítinku 23:23min ve strhujícím finiši před Filipem Ospalým. Za vicemistrem světa v triatlonu se umístil Daniel Fekl. Na Róberta Štefka, nejlepšího českého vytrvalce posledních let a největší hvězdu závodů zbyla čtvrtá příčka.

Nejstarší přespolní běh na Moravě se pro letošní rok spojil s Během Terryho Foxe. V rámci této humanitární akce se pořádala sbírka finančních prostředků určená na výzkum léčby rakoviny. Na konto boje proti rakovině tak putuje částka 11 819,50 Kč, která byla vybrána od 210 přispěvovatelů z Brna a okolí.

V rámci dopoledne slavil úspěch stánek zdraví Ligy proti rakovině Brno, kde přítomní odborníci radili jak předcházet onkologickým onemocněním, k dispozici byla také Poradna zdravé výživy a odvykání kouření. Zúčastnění se mohli informovat i o nabízených produktech České podnikatelské pojišťovny, a.s., titulárního partnera akce, na jejím stánku. Trojnásobná mistryně světa v krasojízdě žen Martina Štěpánková rozdávala zúčastněným podpisy na originální diplomy a zúčastnila se spolu se zástupci partnerů závěrečného ceremoniálu při předávání cen pro nejlepší.

Ing. Karel Walter

Manažer Běhu Lužánkami ČPP 2007
AGENTURA WALTER

1 thought on “Běh Lužánkami po dvaašedesáté

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.