Beseda s profesionálními sportovci o kondici

Beseda s brněnskými vrcholovými sportovci na téma Jak si zlepšit a udržet kondici se uskutečnila v úterý 26. září 2006 v přednáškovém sále Knihovny Jiřího Mahena na Kobližné v Brně.

Pozvání na besedu přijali významní hosté ze sportovního života:
Ján Svorada – legenda české cyklistiky, vyhlášený spurtér, několikanásobný účastník a vítěz jedné z etap na Tour de France
Martina Štěpánková – trojnásobná mistryně světa v krasojízdě žen, nejlepší sportovkyně Brna v roce 1999. Sportovní vědy zastupovala
MUDr. Renata Zanášková – primářka z Oddělení funkční diagnostiky a sportovní medicíny na Poliklinice Zahradníkova v Brně spolu s atletickým trenérem a sportovním manažerem Karlem Walterem z pořádající Agentury Walter.

Beseda měla charakter neformální diskuse – mluvilo se o sportovním tréninku, zdraví, redukci tělesného tuku, sportovní výživě, regeneraci, kompenzačním cvičení, dopingové problematice, bolestech v kloubech apod. Zúčastnilo se jí dohromady přes 80 příchozích. Ján Svorada předal bohaté závodní zkušenosti ze světového pelotonu na samém sklonku své profesionální kariéry. Tento nejúspěšnější český cyklista všech dob oficiálně ukončí kariéru 7. října se svými fanoušky společnou vyjížďkou po městě Brně. Stejně tak Martina Štěpánková, která se vrací po mateřské dovolené, se podělila se svými zkušenostmi se získáváním kondice. Po loňském triumfu na republikovém MČR bude v listopadu usilovat o návrat mezi světovou elitu na Mistrovství světa v německém Chemnitzi, více na www.agenturawalter.cz.

Beseda se konala v rámci Brněnských dnů pro zdraví 2006. Další tematická beseda podobného charakteru se uskuteční na jaře 2007.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.