Fotbalová sobota na ulici Horní

Sobota 13. 6. patřila fotbalu. Na luxusním školním hřišti na ulici Horní se odehrálo další kolo nekonečného seriálu turnajů teamů (hospodských?) profesionálů ve fotbale – Horní Cup 2009. Počasí se náramně vydařilo a když si k tomu přimyslíte tradičně dobré organizační zázemí, vyjde vám ideální sportovně rodinně kamošské vyžití v centru velkoměsta:Na úplném začátku se pořadatelé potýkali se záplavou vody na hrací ploše, avšak smetáky a sluníčko tento problém brzy poslaly do historie. Úvodní zápas měl patřit Vincentce, avšak vzhledem k fatální neukázněnosti hráčů tohoto týmu k němu vůbec nedošlo. Totiž družstvo Vincentky také – – “nedošlo”. Respektive dorazilo jen zdravé jádro tří hráčů, kteří tak alespoň pomohli družstvu “Skvadra” podobný problém vyřešit. Díky náhodě tak vznikl sympatický a silný tým schopný výrazněji zasáhnout do závěrečných bojů. Však také ze skupiny postupoval z druhého místa, nechal za sebou i favorizovaný König. Ranní skupinu vyhrálo družstvo Heineken Brno.

Boje v odpolední skupině přinesly vítězství družstvu Schalke. O rozruch se postarali hráči týmu Láňa team, kteří se nechtěli smířit s neúprosnými pravidly soutěže, což díky jejich dosaženému skóre znamenalo 5. nepostupové místo. (Nutno říci, že pořadatel se dopustil chyby, kdy pravidla soutěže nebyla dostatečně ujasněna předem; věříme však, že v příštím kole soutěže, už k tomuto nedojde.) Spor, který se na toto téma rozhořel nakonec “vyřešilo” družstvo hráčů týmu “77”, které se doslova “rozveselilo” tak, že samo vzdalo svoji účast na závěrečných bojích. Tak postoupili i ukřivdění Láňa team a byl klid.

K závěrečným bojům nastoupilo tedy 8 týmů. Ve tvrdých bojích postupně vypadávaly týmy jeden za druhým, dvakrát na základě penaltových kopů. Z boje nakonec po infarktovém penaltovém rozstřelu vypadl i König – a zůstali Heineken Brno, Schalke, Hiventi a Skvadra (s posilou Vincentky). Vítězství si odnášejí Schalke, na druhém místě se umístilo Starobrno (pardon: Heineken Brno), Skvadra nakonec čtvrtá. Avšak odnáší si titul “Nejlepší brankář turnaje”, kterou získal již podruhé Kamil, hráč Vincentky Brno.

Celý turnaj byl skvěle zajištěn organizačně, nechyběla tradičně dobře vedená venkovní hospoda schopná uspokojit nejen žízeň, ale i hlad desítek hráčů a ostatních návštěvníků včetně vegetariánů. K dispozici byly toalety, sprchy… V okolí hřiště se potulovalo spousta spokojených dětí a jejich rodičů vesměs s kočárky. Bylo čím se zabavit, nechybělo ani pískoviště.

Celkový dojem z pečlivě připraveného turnaje na jedničku. Poděkování patří Základní škole Horní, která přislíbila možnost využití svého pěkného hřiště i do budoucna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.