Futsalová liga firem Futsal Tour 2009

Letošní futsalová liga firem Futsal Tour 2009 měla od svého vzniku v roce 2007 nejlepší úroveň a to jak po organizační, tak po účastnické stránce. Dvanáct týmů bylo rozděleno do dvou skupin a v základní části se soupeři potkali ve dvou zápasech každý s každým. Nejlepší tři týmy ze základní skupiny postupovaly do závěrečného play-off, které nadchlo svou letošní úrovní.Skupinu A jednoznačně letos ovládly týmy Oknoservisu a pivovaru Starobrno, které předváděly nejlepší futsal a prohrály pouze ve vzájemných utkáních. Do play-off se propracovali ze třetí příčky i novináři z časopisu Brno Business, kteří další soupeře bez problému porazili. Čtvrtá skončila SIKA CZ a na pátém místě firemní tým s nejlepšími fanoušky – Královopolská RIA. Ajťáci z Moravie byli letos nováčky a také si vybírali nováčkovskou daň tím, že na některé zápasy se nedokázali dostavit. Skupina A měla solidní úroveň, ale první tři týmy měly vyšší výkonnost než ostatní, leč dramatičností se tato skupina nevyrovnala skupině B, kde se o postup bojovalo do posledního zápasu.

Ve skupině B měl hned od počátku převahu telefonní tým T-Mobile, který prohrál až úplně poslední zápas s „traktoráři“ Zetoru, čímž jim pomohl ke druhé pozici. Tým funkcionářů z brněnského futsalového svazu měl pomalý rozjezd a vypadalo to, že se spíš snaží neudělat velkou ostudu. Ale kádr se postupně stmelil a rozehrával, až nakonec v posledním zápase po rozhodující výhře nad Falconem dosáhl na nečekané třetí místo a postup do play-off. Těsně před postupovou branou na 4.místě skončili energetici z CCI, pátý byl Falcon a šestí skončili s třemi remízami a třemi body hydraulici z Bosch Rexroth.

Vyvrcholení několikaměsíčního soupeření, tedy play-off Ligy firem Futsal Tour 2009, se uskutečnilo v hale na Vodově ulici v Brně Králově Poli za účasti šesti nejlepších týmů. Z první čtvrtfinálové skupiny i přes úvodní remízu se Zetorem postoupil jako vítěz favorizovaný Oknoservis a postoupil i Brno Business, když dokázal přehrát dobře hrající Zetor, kterému stačila i remíza.

Ve 2. čtvrtfinálové skupině způsobil šok tým B.A.F., který nejprve porazil trápící se telefonisty T-Mobilu a pak i pivovarníky ze Starobrna. T-Mobil nakonec propadl i se Starobrnem a tak jednoznačný lídr skupiny B v rozhodujícím dni zcela vyhořel.

V semifinále pak Oknoservis porazil svého rivala ze skupiny Starobrno 4:2 a nadšeně bojující funkcionáři B.A.F. přehráli defenzivní hrou Brno Business.

Vynikající úroveň měl zápas o 5.místo, kde se až na penalty rozhodlo, že T-Mobile porazil Zetor, který se letos výrazně zlepšil. V zápase o 3.místo si pak Starobrno spravilo chuť na Brno Businessu a po výhře 6:3 vybojovalo letos bronzové medaile. Finálový zápas mezi Oknoservisem a B.A.F. byl vyrovnaný jen do poločasu. Pak na funkcionáře zcela dolehla pochopitelná únava z předchozích náročných bojů a Oknoservis jim při jejich snaze o vyrovnání nasázel ve druhé půli šest branek proti jedinému čestnému úspěchu.

„Myslím, že letošní titul mistra v Lize firem Futsal Tour je ve správných rukou Oknoservisu, který po celé čtyři měsíce podával stabilní a kvalitní výkon,“ ohodnotil již skončený třetí ročník oficiální futsalové ligy firem Futsal Tour 2009 předseda brněnské asociace futsalu Zdeněk Polák. „Druhé místo našeho týmu B.A.F. je překvapivé, ale je zde vidět, co dokáže udělat dobrá parta a správná příprava na závěrečné play-off. Také další týmy zaslouží ocenění, stejně jako nejlepší střelec letošního ročníku Procházka z Oknoservisu a nejlepší brankář Dvořák také z Oknoservisu,“ dodal.

Výborné hodnocení všech zúčastněných již nyní staví před pořadatele výzvu o uspořádání dalšího ročníku této stále populárnější soutěže. “Chtěl bych poděkovat všem partnerům letošní Futsal Tour, hráčům, pořadatelům i rozhodčím, kteří se na povedené akci podíleli a všichni se již těšíme se na další ročník. Věříme, že se přihlásí další týmy, které chtějí společně sportovat a futsal je pro to ideální příležitost. Každá firma má možnost se přihlásit, pobavit se a prezentovat své dobré jméno,” pozval brněnské firmy na tuto akci Zdeněk Polák. Veškeré další informace naleznete na webovém serveru www.futsaltour.cz

Celkové pořadí:

  • 1. OKNOSERVIS
  • 2. B.A.F.
  • 3. STAROBRNO
  • 4. BRNO BUSINESS
  • 5. T-MOBILE
  • 6. ZETOR
  • 7. CCI BRNO
  • 8. SIKA CZ
  • 9. FALCON GYM
  • 10. KP RIA
  • 11. REXROTH TEAM
  • 12. MORAVIA IT
  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.