Na kole a s rozhlasem poznávejte Moravu

Cyklisté a posluchači Českého rozhlasu Brno jistě
přivítají další pravidelný cyklovýlet po Moravských vinařských stezkách.
V sobotu 9. června 2007
pořádá Český rozhlas Brno společně s dalšími partnery již pátý cyklovýlet, tentokrát do regionu Podluží, za krásnou krajinou a dobrým vínem. Rozhlasový cyklovýlet po části tras Moravských vinařských stezek má na jižní Moravě už několikaletou tradici. Účastníci už mohli projet regiony Valticka, Znojemska, Kyjovska či Uherskohradišťska.

Letošní start a cíl je připraven do Moravské Nové Vsi a cyklovýlet je vedený po třech různě dlouhých a různě obtížných trasách s několika zastávkami na zajímavých místech. Potom se můžete bavit i po dojezdu. Je připraven kulturní a vinařský program zpestřený i losováním cen pro účastníky. Cyklovýlet není soutěžní, a tak v losování může vyhrát každý.

Pořadatelé mysleli i na účastníky výletu přijíždějící od Brna. Ti budou mít možnost přepravit se do Břeclavi vlakem, který je posílen vagóny pro cyklisty. Odjezd vlaku z Brna – hlavního nádraží (9.6.) je v 8.22 hodin a příjezd do Břeclavi 9.29 hodin. Zpět do Brna odjíždí tento spoj v 18.43 hodin z Břeclavi. K tomuto účelu a pro účastníky na památku byl vytištěn starý dobrý kartónkový lístek za speciální cenu.

Odstartujeme jízdu 9.června krátce po 10. hodině z náměstí v Moravské Nové Vsi. Cíl a programové místo je opět v Moravské Nové Vsi mezi sklepy ve sklepních koloniích Zátiší a Výmol. Na každé z tras cyklisté najdou bohaté možnosti programu na zastávkách, stejně jako kulturní program v cílovém místě. Ten je samozřejmě určen nejen cyklistům, ale také obyvatelům a návštěvníkům Moravské Nové Vsi.

Součástí programu bude vysílání pořadu Apetýt Českého rozhlasu Brno od 10 do 11 hodin přímo z náměstí v Moravské Nové Vsi. Odpolední kulturní program začne přibližně ve 14.30 hodin a nabídne vystoupení dětského folklorního souboru Jatelinka s cimbálkou, dívčího sboru Slováckého krůžku, cimbálové muziky Moravská Nová Ves a country kapely Amulet. V průběhu akce bude představena publikace Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy a vylosovány ceny pro účastníky. Do losování se cyklisté zapojí prostým odevzdáním startovního kupónu po dojezdu. Mezi cenami bude zájezd, cyklistické vybavení, CD, DVD a další. Přímo na místě nebude chybět místní občerstvení včetně vína.

Ambicí pořádajícího Českého rozhlasu Brno a Nadace Partnerství – Greenways ve spolupráci s Obecním úřadem v Moravské Nové Vsi a Regionem Podluží je potěšit milovníky sportu i turistiky, představit další z krásných regionů jižní Moravy a nabídnout prostor všem ctitelům vína i dobré, aktivní zábavy.

    Trasy – S Českým rozhlasem Brno po Moravských vinařských stezkách
    9. června – Podluží

  • 1. okruh –
    Rovinami říční nivy i přes kopečky s dalekými výhledy – putování vinicemi a sklepními uličkami krajinou dávné historie i živé přítomnosti.
    Moravská Nová Ves – Mikulčice (národní památka Valy, sklepy) – Lužice (prohlídka děl ze sochařského sympózia, návštěvu Starého kvartýru – jak se dříve prodávalo) – Dolní Bojanovice – Starý a Nový Poddvorov (větrný mlýn) – Prušánky (sklepy v Nechorech) – Moravská Nová Ves – celkem 40 km

  • 2. okruh
    Historické a přírodní památky Podluží
    Moravská Nová Ves – Hrušky (sklepy sdružení Bonus Eventus) – Břeclav – Pohansko (empírový lovecký zámeček a archeologická expozice) – Lanžnhot (soutok Dyje a Moravy) – Kostice – Tvrdonice – Týnec – Moravská Nová Ves – celkem 45 km

  • 3. okruh
    Na kole i na lodi za památkami UNESCO
    Moravská Nová Ves – Hrušky – Ladná – Janohrad (na lodi meandry Staré Dyje přes Minaret na zámek) – Lednice – Břeclav – Hrušky – Moravská Nová Ves – celkem 42 km

    Alena Podlucká

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.