Socialistický realismus na Kozí ulici

Troufám si říct, že současný společenský žurnál se bez spotřebitelských testů, především v motoristickém pojetí neobejde. Dnes nastal čas vám trochu blíže představit jeden velice zajímavý objekt, který nedávno “přistál” na ulici Kozí.
Ano je to ta bílá maringotka.Shodou okolností jsem totiž nedávno byl u jedné koupě podobného předmětu. Je to velice zajímavé. Tedy milovníci dobrodružství poslouchejte. Maringotka nepotřebuje stavební povolení a vaší poviností je pouze se posunout jednou za tři roky o sedm metrů. Dále nemá SPZ. Nepředpokládá se totiž, že by zvlášť jezdívala. Pokud se tak děje pak povětšinou za traktorem, nebo něčím co má, jak zemědělci říkavají oko na oje. Máte li tedy V3 S ku, nebo Liazku máte z poloviny vyhráno. Pak stačí zavěsit na zadní čelo (pochopitelně vybavené světly) výstražný trojúhelník a můžete uhánět rychlostí 25 km za hodinu po komunikaci kam se vám zlíbí.

Maringotek existuje celá řada v mnoha modifikacích. Existují luxusní kolotočářské verze i takzvaný trash v pořizovací ceně okolo 15 000,- Kč. A do této skupiny patří i náš adept. Všimněte si že vozidlo nemá světla, jeho vnější plášť má ostré hrany a je značně nezacelený.

No řeknu vám s takovým vozidlem bych vám nepodoručoval moc jezdit. Ale každý majitel se zase nejmenuje SKANSKA, takže tu nějaká ta pokutička zjevně nerozhodí. No a estetický faktor? Nestát to vedle opuštěné stavby, kde se dnes opět nepracovalo v Brně městě EU, divil bych se tomu.

17 thoughts on “Socialistický realismus na Kozí ulici

  1. Hmm.. to jsou ty firmy , ktere podle EU smernic maji zajistit pracovnikum kvalitní pracovní zazemí a chtejí za to ruzne dotace pro zamestnavatele,podnikatelske uvery a jiné formy okradaní danových poplatniků.Pak ty penize ,mnohdy těžké miliony, končí trochu nekde jinde..( viz Kožený,Mrázek,Klaus,Pitr ..jen spice dnes uz tajících ledovců ).Pak se dockate toho , ze Vám u technické kontroly není doprano jezdit dale ve sve velmi pečlive udržovane škodovce 120 jen proto ,že Váš “veterán” ohrožuje provoz na silnici vybledlým blinkrem,znečištuje ovzduší a kýbl dalších nehorázných nesmyslů.To vse proto, abyste byli nuceni koupit si nejaky lagricový vrak od volkswagnu který způsobí vitr ve Vaší penežence skrz garanční prohlídky,dražší náhr. díly a v neposlední řadě povinné ručení což je sofistikovaný výraz pro legalní formu okradaní klientů ze strany pojištoven ,jejichž dozorčí rady a manazerské posty jsou napěchovány poslanci,exministry a jinou politickou žumpou , která měla to štěstí takovýto gangsterský zákon sama sobě odhlasovat.To pak vede ktomu, že když Vás skutečně nekdo “sejme” na křižovatce svým BMW musíte nafotit dvěstě tisíc fotografii,sepsat čtrnact policejních protokolů,podepsat více dokumentů než Klaus špatných zákonů abyste nakonec zjistili , že nedostanete ani orla , jelikož průmyslová kamera prokazala Váš přestupek vůči vyhlášce a nepřipoutal jste se.Tudíž nemáte si co stěžovat a budte radi , že i to co od pojistovny dostanete ( mnohdy nic ) bude stacit alespon na vymenu onoho blinkru.
    Proto se mi dela zle z arogance nejen firem typu SKANSKA jejiž logo mi pravidelne znechucuje sledovaní play-off hokejiové extraligy potetováním ledové plochy svým užasným goodwillem pres celej “placů…ano tam tecou ony dotace…ale i ze statu který ,ne že tomu přihlíží, on to dokonce schvaluje a tiše podporuje, jelikož SKANSKA a STAT = ti stejní lidé lumpové,grazli a otrokaři – POLITICI.
    Ono je těžké zachovat kulturu stavebního prostredí , když si firmy tyto zvyky přenesly z Iraku,Afganistanu,Bosny,Jugoslavie a jiných zemí ,které byly z vetšiny rozbombardovány pravě proto , aby takovéto podniky získavaly “tučné” zakazky na obnovu infrastruktury níže uvedených zemí.Tam si muzou dovolit protahovat stavební prace , jelikož zadavatel a investor v jednom CIA ma bezednou pokladnu.Nehlede k tomu že taková česká firmička dostane jen drobek z toho co shrabnou jiné západni stavební korporace.
    Proto uz se maringotkou , ostrou jako britva mozna nema cenu ani zabyvat.Vase peclive sepsana stížnost neprojde ani pres vratnici natoz aby zpusobila kontrolu bezpecnosti prace a ochranu obyvatelstva…Ano jediný ceho dosahnete je gigantická pokuta pro stavební firmu..třeba 20 000,- tod vše…mnohem mene nez vetšina z nas zaplatí za sluzby pravnika jehoz jste nikdy nevidely , ale musite zaplatit soudní vydaje za proces skrze pokutu u DPMB jež si vesele odprodava pohledavky vůči Vám i s Vašími ctěnými udaji.A co se stane kdyz nezaplatíte.Zabaví Vám Vaší škodovku na kterou jste si pred léty těžce vydělal v třísměnné provozu v noveotevrene tovarne nejaké zahranicní automobilky jez jen hledala levnou pracovní sílu…Humus , fakt humus v cem žijeme…

  2. Někdo 2
    Nestačím se divit , že to někoho překvapuje , vždyť se nic nezměnilo! Všude vládnou jedni a titíž , navíc jsou z nich dneska velcí manažéři a ekonomové , kteří se řídí heslem “Čím hůř , tim líp!” Každé stádo má vůdce – buldozera a za ním jde , věří mu a nepřemýšlí , spí a probudí se jednou za dvacet let! Přeji dobrou mysl a na shledanou v lepších časech.

  3. Suzman, pises hrozne dlho a nevies ukoncit vetu, blbo sa to cita. Skus byt strucnejsi a jasnejsi, takto vacsinu citatelov odradi dlzka prispevku, takze Tvoja snaha nieco dolezite povedat vyjde navnivoc.

  4. …a dělej odstavce. Nebo to rovnou posílej v .txt jako příspěvky – třeba ti to redakce uveřejní jako samostatný článek.

  5. ja vim, soráč vždy me něco vyruší od psaní a pak se k tomu vracím a píšu narychlo…polepším se…

  6. PŘIŠLO MI DNES MAILEM (nechávám to bez komentáře):

    Úřad městské části města Brna, Brno-střed
    Odbor obchodu, dopravy a služeb
    Dominikánská 2, 60169 Brno

    Číslo jednací: 070011321/DEMD/SDK/001
    K podání: DH070011321
    Spisová značka: SDK010700221
    Vyřizuje: Dana Demková, tel.: 542526181

    V Brně dne 6.2.2007

    Věc: Rekonstrukce ulice Kozí

    K Vašemu dotazu ze dne 1.2.2007 č.p. DH070011321, týkajícího se rekonstrukce ulice Kozí sdělujeme, že na výše uvedenou akci bylo řádně vydáno Rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace ze dne 28.11.2006 na období od 11.12.2006 do 30.9.2007. Výkopové práce jsou prováděny v souladu s podmínkami výše uvedeného povolení, což bylo ověřeno dne 6.2.2007 přímo na místě samém kontrolním pracovníkem ÚMČ města Brna, Brno-střed. Jsou zachovány vstupy i vjezdy do všech objektů, během stavby je také zajištěno zásobování veškerých objektů.
    Termín dokončení stavby, dle platného stavebního povolení, je stanoven do 31.12.2007.

    S pozdravem

    Jarmila Kučerová
    Vedoucí oddělení dopravy, komunikací a stánkového prodeje

  7. NO UPŘÍMNĚ ŘEČENO od té doby, co LEON&Co. provádí stavební dozor PROSTŘEDNICTVÍM portálu PRIMÁTORA a tohoto webu a webových kamer (sic!) namířených přímo na tu stavbu, odsejpá to skoro jako někde ve skutečné EU. Pracovníků jako máku. A stálý dohled některého z bělošských lídrů. Oni dokonce každodenně používaj vysavač – a – světe div se, na konci směny to PRACOVIŠTĚ UKLIDÍ. Vypadá to na VZOROVOU realizaci – bude tento do nedávna zanedbaný výkop vyhlášen v Brně STAVBOU ROKU?

  8. Ty krávo…celej rok jo..?Videl jsem dokument kde v Nemecko nove vyasfaltovali přistavací dráhu pro Jumba během jedné noci..!!Začli v 8h večer a prace skončily před 5h ranní, jelikož asfalt musel vychladnout na určitou teplotu, aby bezpečně přistálo letadlo těchto rozměrů.
    Stanovená mezní teplota byla 159 C..V 6h 45min , kdy přistálo první Jumbo , bylo vše hotové a teplota tříkilometrové ,22 metrů široké runwaye , pokryté dvěma novými , 30cm tlustými vrstvami ,činil 115 C …Takže at se na Dominikánské zamislí nad tím co dělají…idioti 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.